Facebook Twitter FriendFeed RSS

Go Back   Www.18Yer6.Org > HiPHoP > Türkçe Rap > Röportajlar
Connect with Facebook

Vale İle Sago-Ceza.Com Özel Röportaj

Seçenekler Stil
Alt 02-04-2009, 01:30 PM   #1
Déja
Foruma Isınmış üye
Kullanıcı Avatarı

Déja - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 21
İletisim
Post Vale İle Sago-Ceza.Com Özel Röportaj

Merhabalar fazla zaman harcamadan direk sorularıma geçmeliyim sanırım

Memko:Öncelikle kendi yaşantınızdan bahsedermisiniz neler yaparsınız falan?
Vale:Merhaba ,Benim hayatım biraz göçebe.Yurt dışında okuyorum Bulgaristandayım.Bu yüzden biraz göçebe yaşıyorum Vatan yollarında git gel.Yurt dışında biraz hayat kendi vatanındakine göre zor bizde bu sıkıntıyı çekenlerdeniz.Ana gibi yar memleket gibi diyar olmaz insana bunu burada anladık.Gurbeti yaşamam lazım şarkısındada olabildiğince anlattım herşeyi.Bunun dışında hayatım okul ve müzikten ibaret.Gerçi bu röportajı babam okumicaksa çaktırmadan söyliyim (dersler biraz kötü) Müzik hakim genelde hayatıma beat yapıyorum genelde.Hergün bir beat yaparım hemen hemen.

Memko:Vale lakabının anlamı nedir?(Tabi birçok anlamı var ama bu ismi kendinize koyarken göz önünde bulundurduğunuz anlamı öğrenmek istedim açıkçası)
Vale:Bu ismi nerden buldum nerden buldum hmmm hatırladım.İskambilde bilirsinizki Vale(Bacak) bulunur.Bir iskambil oyunundan esinlenmiştim.Daha 2003 tü sanırım.Lisede arkadaşların iskambil oyununa tanık olmuştum.Hayata bir kumar olarak bakınca aslında bir sürü AS - PAPAZ - KIZ - ve VALE mevcum aramızda...

Memko:Raple ilgilenmenizi sağlayan olay veya hadise neydi?
Vale:Amcamın oğludur 97 de bilgisayar almıştı. O zamanlar yer6operasyonu meşhurdu.Onun mp3lerini pc ye yüklemişti.Orda ilk dilime takıldı ve gerisi geldi

Memko:Rap dünyasından en çok beğendiğiniz kişi kim?
Vale:Rap dünyasından en çok beğendiğim ve Üstad gördüğüm kişi Sagopa Kajmer'dir.

Memko:Underground piyasasını nasıl görüyorsun?Underground daki mc'ler hakkında görüşleriniz neler ?
Vale:Underground biraz cehalet içinde.Ve çoğu tescillenmemiş kişiler olduğu için kimin ne olduğunu anlamakta zor.Myspace adresim var mesela beni ekliyolar arkadaş olarak.Bi bakim diyorum bazen kim bu diye.Aman allahım neler görüyorum adam daha 15 yaşında isim vermicem "........ offical myspace" feat. için gelmeyin vaktim yok. beat 5646541677287146871 ytl msn:mechul_repchie34_vazgecmem_senden@hotmail.com bunlar tabi misaldi ama aynen böyle şeyler görüyorum.Yani gerçekten bi uçukluk var.Ben undergroundakilerin çoğunun gerçekten rap yapmak için bu işe kalkıştıklarını düşünmüyorum.Onlar için sadece zaman doldurmak için bir aktivite rap.Bence bunları bir an önce bırakıp rapi daha fazla kirletmesinler.Bunun dışında işini çok başarılı yapan Rapperlar da var.Hepsini takdir ediyorum.Çoğuda arkadaşım zaten.Genelde rap piyasasında aramın bozuk olduğu pek insan yoktur.Ama şimdilik underground un olumsuz yönleri daha çok dikkatimi çekiyor.

Memko:Bir konser yapmayı planlıyorsun ve önünde 2 seçeneğin var Sagopa Kajmer ve Ceza beğenmek açısından değil sana uygunluk açısından hangisini seçerdin?
Vale:Ben Sagopa Kajmer'le olurum.Çünkü sevgiden saygıdan öte Sagopa Kajmer benle buraya kadar gelmemde büyük rolü oldu.

Memko:Türkçe rapte son yıllardaki büyük canlanmayı görüyoruz ve izliyoruz daha sonraki yıllardaki gidişatı nasıl görüyorsunuz?
Vale:Önümüzdeki yıllarda gidişat ben ve benim gibiler olursak Amerikan Rap Emperyalizminden uzaklaşabiliriz.Fakat eğer bizim tarzımız sona ererse olduğu gibi kopyala yapıştır Amerikan Rap Emperyalistlerine gerek bile kalmadan bizler zaten Türkçe rapi onların eline bırakmış olacağız.O yüzden ben her daim Türk ezgilerine bağlı kalarak rap yapma taraftarıyım.Gelecekte mazallah zenci olucam diye birileri ayakkabı boyası ile yüzlerini bile boyayabilir

Memko:Türkçe veya yabancı rapçilerden hangilerini dinliyorsunuz?
Vale:Ben pek müzik dinleyemiyorum açıkçası kulaklarım genelde müzik yapmakla meşgul oluyor.Ama genelde herkesi dinlerim.Müzik piyasasını yakından takip ederim nabzı sürekli izlerim.Yeni çıkan herşeyi takip ederim.Kuvvetmira yı keyif için dinlerim.Yabancı rap e gelince daha çok R&B dinlerim Timberland,Down Low,Panjabi,Miss Eliot,Sash,Nana,R.Kelly...

Memko:Yukarıdaki soruyu genelleyelim genel olarak müzik dünyasından kimleri beğeniyorsunuz ve dinliyorsunuz?
Vale:Kuvvetmira yı dinlerim ve beğenirim tarz olarak.Bunun dışında müzik olarak genelleme yaparsak kesinlikle kendimi raple sınırlamam.Güzel olan herşeyi dinlerim ben.30000 Şarkılık müzik arşivim var playlist e koyduktan sonra karışık olarak herşey her tarz müzik çalar ve ayrım yapmadan dinlerim.Ama Timberland hayranıyım.

Memko:Türkçe rapte diss ve küfür hakkındaki görüşleriniz nelerdir?
Vale:Ben saçma oldunu düşünüyorum.Diss olabilir ama gerekli olması lazım.Ama herkes yerli yersiz diss atıyor.Bir albüm dinliyorsun 12 parça var 10 tanesi diss 1i intro 1i outro Bu kadar abartmamak lazım.Herkes sanatını yapmalı bence.İnsanları kaba kuvveti ile yanına çekmek yerine yaptığı güzel sanat ile yanına toplamalı.

Memko:Kendinize örnek aldığınız kişi Sagopa Kajmer olarak söyleniyor ve yaptığınız parçalar Sagopa'nın tarzına çok benziyor,bu söylentiler doğru mu?
Vale:Evet ben Sagopa Kajmer'i örnek alıyorum.Çünkü kendisi Türkçe Rapin En önemli lejyonerlerinden biridir.Çok büyük kitlelere ulaşmış Türkçe rapin en büyük kolonlarını dikmiş kişidir.Bugün baktığınızda ona rakip gösterilenlerin geçmiş albüm kapaklarında Sagopa Kajmer adını görebilirsiniz.Bu kadar başarılı bir karakteri örnek almaktan zevk duyuyorum.Bu müziği birileri devam ettirmeli herşey hard core yada gangstalık değildir.

Memko:Sayha adlı albümünüze gösterilen ilgiyi nasıl buldunuz ve albüm hakkındaki düşüncelerinizden bahseder misiniz?
Vale:Sayha hak ettiğini bence tam anlamıyla aldı.Hedef tam 12 den vuruldu.Ben o albümü yapmak için 3 yıl bekledim.O zamana kadar 100 e yakın parça yaptım hiç paylaşmadığım.Ve sevdiklerimi bir albümde toparladım.Ve arşivlik bir albüm oldu dinleyenlerin söylediklerine göre.Ben gösterilen ilgidende çok memnun kaldım herkese çok teşekkür ederim.Ve bu albüm hakkında aldığım en hemfikir yorum şu oldu"En güzel diye bir parça seçemiyorum hepsi birbirinden güzel" bunu yapmak gerçekten zor.Genelde 2-3 hit parça yapılır.Dİğerlerini albüm doldurmak için yaparlar.Fark bu oldu sanırım.

Memko:Yeni albümünüzden biraz ip uçları verirmisiniz?
Vale:Yeni albüm ''Sayha'' dan daha farklı bir kimlik taşıyor.Bu albümde Vale biraz daha sinirli.Daha sert drumkitler var.Ama yinede Vale duygusallığından hiçbirşey kaybetmemiş rüzgarın kırdığı dallar için endişe edebilir.

Memko:Melankolia Müzik-Dj Benim Re-Mixtape Yarışması'nda 1. oldun neler düşünüyorsun kazandığın ödülle neler yapacaksın?
Vale:Konuyla ilgili uzun bir yazı yazmıştım aynısını burda paylaşmak istiyorum sizler içinde sorun olmazsa.

"Selamlar Melankolia Ailesi

Bir yarışmanın daha sonuna geldik yeni yarışların yeni etkinliklerin takipçisiyiz.Nasıl giriş yapsam diye gerçekten zorlandım bu konuşmaya çünkü sizinde bildiğiniz üzere zorlu bir yarıştı.Çok başarılı arkadaşlarla yarıştık.Belki amatörlükten bahsediliyor ama ben hiçte öyle düşünmüyorum.Herkes gerçekten çok profesyonelce çalışmış.Tüm arkadaşlarımız hünerlerini elinden geldiğince sunmuşlar.Üstadında dediği gibi bazımız heyecandan bazımız panikleyip gösteremediğimiz yanlarımız olmuş olabilir.Bunlar bendede oldu haliyle.Ama gerçekten özen göstererek yaptığım bir çalışmaydı.Mixtape in bütün prodüksüyonlarını ayrı partlar halinde gerçekleştirdim.İlk önce bpm ler belirlendi.Ardından beatler oluşturulmaya başlandı üzerine güzel süslemelerle cuts lar eklendi.ve sonlara yaklaşınca scratchler parçanın ana temalarını vurgaladı.Son olarak parça geçişleri ile aralarındaki düzenli senkron sağlanarak siz dinleyenlerin umarımki ruhunu okşayabildim.Üstad gerçekten zor acapellalar seçmiş teknik açıdan nakarat geçişlerinde gördümki bazı arkadaşlar toparlayamamışlar.Ama yapanlarda bileğinin hakkını vermiş.Ama 1 tane 1.olabiliyo malesef.Yine herkes sesini duyurma şansı buldu buda güzel birşeydi.Katılan diğer tüm yarışmacı arkadaşların bileklerine sağlık bende hepsini tek tek tebrik ederim.
Ben bu yarışmada parçaları ayrı ayrı düşünmek yerine 17dk yı bütün olarak düşündüm ve 3 dk. nın vereceği hazzı değilde 17 dk nın birbiri ile uyumuna daha çok dikkat ettim.Acapellalar ile beat birbirini tamamlamalıydı.Ve puanlamaya önem verdim.Sürekli orjinal parçanın dışına çıkmaya çalışıp tekniğe ağarlık verdim.Diğer arkadaşları benden ayıran sanırımki Yunus abininde dediği gibi fazla teknik kullanmamış olmaları sadece beatte takılı kalmaları olabilir.Ama bunları kurcalamaya gerek yok kazanan bu yarışmada siz dinleyiciler olmuştur.Yep yeni onlarça parça ile güzel bir müzik ziyafeti yapacaksınız.Diğer arkadaşlarınkileride dinleyebildiğimce dinledim aralarında gerçekten çok güzel işler çıkaranlar var hepsinin tadını çıkarın.Bu yarışmaya hazırlanırken bana moralmen güven veren stüdyoda beni yalnız bırakmayan tüm arkadaşlara başta teşekkürlerimi sunuyorum.Ve bana inanan şüphe duymayan siz dinleyenlere şükranlarımı sunuyorum.Yarışma açıklandıktan sonra bir sürü tebrik mesajı aldım ve çoğuna cevap veremedim.Tebriklerini eksik etmeyen söyleme gereği hisseden bütün herkese teşekkürlerimi sunuyorum.Sizler istedikçe üretime devam edeceğim ve sizlerinde söylediği gibi inşallah daha büyük kitlelere ulaşacağım.Sizler takipte kalın ve beni izleyeme devam edin.Ve şimdi gelelim asıl teşekkürü hak edenlere.Onlar Türkçe Rapin Efendisi Lyriclerin Annesi Babası Müziğin En güzel sesi:Sagopa Kajmer & Kolera size ne kadar teşekkür etsem azdır.Bu dinleyici ile buluşmamda rolleriniz çok büyük.Sizlere sonu olmayan şükranlarımı sunuyorum.Undergrounda verdiğiniz bu destekler emin olunki yerini buluyor.Ve hedefi 12 den vuruyorsunuz her zaman.Sizlere tebrik ve sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim.İnşallah bu destekleriniz eksik olmaz ve bizde gücümüz tükenmeden yerin altındaki karanlığımızda sizlerin fener tutuğu yolda mumlar yakmaya devam ederiz.Hepiniz selametle kalın.Yeni albümüm yolda bundanda haberdar ediyim istedim.Görüşmek üzere MF...

VALE"

Ödüle gelince şimdilik kenarda dursun Sakla samanı gelir zamanı diye düşünüyorum

Memko:Bir tercih yapmak zorunda olsanız mc liği mi seçersiniz yoksa dj liği mi?Neden?
Vale:Çok zor bir soru sormuşsunuz.Çünkü ikisininde yeri çok ayrı.İkisindende ayrı ayrı zevk alıyorum.Ama bu sesi duyurmak isteğim ön plana çıktığı için sanırım Mc olarak devam ederdim.

Memko:Gelecek projelerinde ortak çalışmak istediğin birisi var mı?
Vale:Evet herkesin idolleri vardır.Kuvvetmira ile çalışmak isterdim.Bu güzel bir tecrube olurdu.Zaten dinleyenlerin çoğuda bunu istiyor.

Memko:Lyriclerinizi nasıl bir ruh hali içindeyken yazıyorsunuz.Lirik yazmada sizi etkileyen özel bir durum var mı?
Vale:Lyriclerimi en uç noktalarda yazıyorum.Konu herneyse o konunun en içlenmiş halindeyken zaten elim kaleme gidiveriyor.Lyriclerimde beni etkileyen 2 etken den 1 i yaşamışlığım 2.si Beatimdir.

Memko:Türkçe rapte nereye ulaşmak istiyorsun?Hayalin nedir?
Vale:Ulaşmak istediğim ulaşabildiğim kadar kulağa ulaşmak istiyorum.Ortak bir buluşma noktamız olsun ve bu benim müziğim olsun istiyorum.

Memko:Son olarak sago-ceza.com üyelerine söylemek istediğin birşey var mı?
Valeİnleyenler varsa zaten az çok bilirler ne olduğumu.Gelecek albümde çok keyif alacakları parçalarla kaşılaşacaklar ve Vale müziğine yeni şeyler katacak takipte kalın siteniz sizi haberdar edecektir.Dinleyen dinlemeyen herkese saygılar sevgiler...

Bizimle röportaj yaptığınız için teşekkür eder,müzik hayatınızda başarılar dileriz.

Bende sizlere önem verdiğiniz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.İyi çalışmalar ve başarılar...

Vale'ye tekrar tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Déja isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2009, 10:09 AM   #2
kafora aka şahmat
Özel Üye
Kullanıcı Avatarı

kafora aka şahmat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 139
İletisim

Vale:Rap dünyasından en çok beğendiğim ve Üstad gördüğüm kişi Sagopa Kajmer'dir

bravo tşk ederim paylaişım için eline saglık deja
kafora aka şahmat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2009, 11:08 AM   #3
Déja
Foruma Isınmış üye
Kullanıcı Avatarı

Bilgiler
İletisim

Alıntı:
MOLOTOF Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vale:Rap dünyasından en çok beğendiğim ve Üstad gördüğüm kişi Sagopa Kajmer'dir

bravo tşk ederim paylaişım için eline saglık deja
ne önemi var molotof her zaman Vale bu siteyle anlaştı sitede artı Vale fan yeri var girmek isteyen girebilir güzel paylaşımlar mevcuttur
Alt 02-05-2009, 01:02 PM   #4
Sfenks
Forum Kolik
Kullanıcı Avatarı

Sfenks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 120
İletisim

eline sağlık deja xD
Sfenks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-05-2009, 10:59 PM   #5
Malibu
Super Moderator
Kullanıcı Avatarı

Malibu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 130
İletisim

Vale ? Hiç dymadım.
Malibu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-06-2009, 12:08 AM   #6
Déja
Foruma Isınmış üye
Kullanıcı Avatarı

Bilgiler
İletisim

Alıntı:
Malibu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Vale ? Hiç dymadım.
başlıktaki siteye girersenz ayrıntıları göreceksnz ve valefan sitesini kuruyrlar buradaki adminler şu günlerde hummalı bir çalışma mevcuttr

Konu Déja tarafından (02-06-2009 Saat 09:45 AM ) değiştirilmiştir..
Alt 02-06-2009, 12:11 AM   #7
Malibu
Super Moderator
Kullanıcı Avatarı

Malibu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bilgiler
Konular: 130
İletisim

hiç dinlemedim duymadımda vala paylaşm yaprsnz sevinrim.
Malibu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla