Sahmat (DUBSTEP)
Babür Nalçacı. 19 Eylül 1988 İstanbul Bakırköy'de doğdu. Halen Büyükçekmece Sinanoba'da yaşıyor. Lise öğrenimini Yabancı Dil. Bölümünde tamamladı. Anadolu Üniversitesi UluslarArası ilişkiler bölümünde öğrenim hayatına devam ediyor. TRAJ-İ KOMEDİ RECORDS'un kurucusu. Müzik dünyasında ŞAHMAT ismini kullanıyor. Etkilendiği ve takip ettiği sanatçılar Micheal Jackson, Eminem,Skrillex.Rap dışında DUBSTEP ve Numetal ile ilgileniyor. Müziğe bakış açısını, "İLK ÖNCE MÜZİĞİN KONUŞSUN, SONRA SEN" olarak açıklıyor. Bu nedenle müzikte herşeyden önce önem verdiği şey- BEAT BEAT BEAT! Çocuk yaşta NEFRET albümünü dinlemesinden sonra CEZA ve FUAT'IN albümlerini takip etmesiyle müziğe ilgi duymaya başladı. 2006 senesinde hiçbir rap partsine gitmemiş olmasına rağmen, kendi imkanlarıyla bir rap partisi yapmayı karar verdi ve 5 KASIM 2006 yılında Büyükçekmece Clup Aqua'da FUAT'ın da katılımıyla gerçekleştirdiği organizasyonda müzik hayatına ilk adımını atmış oldu. Bugüne kadar 15'in üzerinde organizasyon düzenlemiş, İstanbul dışında olmak üzere birçok organizasyonda sahnedeki yerini almıştır. Bunları takibinden 2006 yılında ilk solo albümünü "Cümlelerimin Günahı" yayınladı. 2007 yılında çekimlerine başlanan ve 2009 senesinde tamamlanan Özcan Tekdemir'in yönetmenliğini üstlendiği "ANLATIN BEN DİNLERİM" adlı hiphop belgeselinde aktif rol üstlendi.2009 yılında TRAJİ KOMEDİ isimli home stüdyosunu kurdu. 2010 yılında TRAJİ KOMEDİ office stüdyosunu tam olarak faaliyete geçirdi. 2010 yılında BENİ BEKLEYEN BİR HAYAL adlı albümü, bundan kısa bir süre sonra yine aynı sene DOYUMLUK DEĞİL TADIMLIK BEATLER adlı albümünü ve ardından beatleri tamamen kendisine ait olan BU BENİM DÜNYAM adlı albümü ve İYİ,KÖTÜ,DELİ adlı Mixtape albümü yayınladı. Özcan Tekdemir yönetmenliğinde SİZ BOŞVERİN isimli parçaya çekilen klibi yayınladı. Birçok Mc'nin parçalarına prodüktörlük yaparken Albümlerine de düetlerle konuk oldu. 2011 yılında TRT için OTO HEYCAN adlı programa soundtrack hazırladı.2011 Yılın da Dubstep dj'liğine Taksim Clup Cocktail'de Start verdi.Aynı yıl içerisinde yönetmenliğini Özcan TEKDEMİRİ'in yaptığı 'Bir Varmış Bir Yokmuş' adlı uzun metrajlı film in Soundtrack,Kayıtlar ve Ses düzenlemeleri 'FİRKETE' grubundan tanıdığımız Emre Bi ile Traj-i Komedi Rec. tamamladı.Film yurt içi ve yurt dışı festivallerde gösterime girdi.
Müzik hayatına halen İstanbul Büyükçekmece Sinanoba'da TRAJİ KOMEDİ rec. bünyesinde devam eden Babür Nalçacı, müzik kariyerinde ilerlemeye devam ediyor. Müzik dışında basketbol en büyük tutkusu.
DİSKOGRAGİ -
2006- BÜYÜKÇEKMECE RAP PARTY : organizatör ve Mc. 2006- CÜMLELERİMİN GÜNAHI : solo albüm. 2007- RAP REPUBLİC RAP PARTY : organizatör ve Mc. 2007 - KIYAMET GÜNÜ RAP PARTY : organizatör ve Mc. 2007 - YELKENLER FOURA RAP PARTY : organizatör ve Mc. 2007 - CDSİNE FİLM VE PRODUCTİON. 2007 - AFET - İ DEVRAN RAP PARTY : organizatör ve Mc. 2007 - ANLATIN BEN DİNLERİM HİPHOP BELGESELİ. 2007 - AQUA YER6 VOL 6 RAP PARTY : organizatör ve Mc. 2008 - MEGAVOL RAP RAP PARTY : organizatör ve Mc. 2008 - UNDERDREAM RAP PARTY : organizatör ve Mc. 2009 - KIŞ GÜNÜ RAP FESTİVALİ : organizatör ve Mc. 2010 - TRAJİ KOMEDİ HOME STUDIO. 2010 - TRAJİ KOMEDİ RAP PARTY VOL 1. 2011 - TRAJİ KOMEDİ RAP PARTY VOL 2. 2011 - TRAJİ KOMEDİ OFFİCE STUDIO. 2011 - BENİ BEKLEYEN BİR HAYAL : solo albüm. 2011 - DOYUMLUK DEĞİL TADIMLIK BEATLER : beat albüm. 2011 - BU BENİM DÜNYAM : solo albüm. 2011 - İYİ,KÖTÜ,DELİ : mixtape solo albüm. 2011 - SİZ BOŞ VERİN : klip çekimi. 2011 - FREESTYLER 2 : Çekim çalışmaları. 2011 - TRAJİ KOMEDİ RAP PARTY VOL 3. 2011 - KENDİMİ DURDURACAK DEĞİLİM ALBÜM LANSMAN : organizatör ve Mc. 2011 - BU SENİN BEATİN VOL 1 BEAT YARIŞMASI : organizatör ve beatmaker. 2011 - BU SENİN BEATİN VOL 2 BEAT YARIŞMASI : organizatör ve beatmaker.2011 Dubstep Djliği.2011-2012 - Bir Varmış Bir Yokmuş adlı filmin Ses Prod.
|